Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.07.05. 15:20 mijemaja

Füstölt kacsacomb sütve

Címkék: kacsa főétel #összes

Azt a luxust még sosem engedtem meg magamnak, hogy simán csak megsüssek egy füstölt kacsa- vagy libacombot.

Ha hozzájutottam (piacról, hentestől) egy ilyen füstölt gyönyörűséghez, akkor lelki szemeim előtt már ott volt egy párolgó sóletes tányér vagy egy lencsefőzelék is, netán egy adag bableves...
 
Szóval a füstölt comb kétszer is hasznos:
      -          megfőzve ízesít egy étel
      -          aztán megsütve finom étek magában  is, kísérőként is.
 
Füstölt kacsacomb ételbe főzve és a végén megpirítva
Elkészítése során tehát van egy másik étel elkészítve:
-          bableves, babfőzelék, sólet
-          lencseleves, lencsefőzelék
-          káposztaleves
-          és még ki tudja mi, amihez jó a füstölt, de most nem jut eszembe.
 
A levest vagy főzelékt felteszem, és belerakom a füstölt combot. (Azért így, mert akkor nemcsak a combból veszek ki ízanyagokat, hanem a sok zöldség viszont a combot gazdagítja, ízesíti.)
Amikor a leves/főzelék elkészül, és a comb még nem elég puha, akkor a kivett combot kevés vízben, alacsony hőmérsékleten még puhára párolom némi bors, borókabogyó társaságában.
 
A főtt, füstölt comb már így magában is ehető, de szeretem kicsit megpirítani előmelegített sütőben a rácson (alá egy tepsit, tálat vagy alufóliát teszek, a csepegésével ne koszoljam a sütőt).
 
Főtt-füstölt kacsacomb
Ha éppen nem készül ilyen füstölt ízt igénylő étel, akkor egyből a borókabogyós-hagymás-borsos vízbe teszem a füstölt combot.
Puhára párolom, és a főzővizét leszűrés után elteszem a hűtőbe, vagy lefagyasztom jobb napokra.
A puha combot sütőben átpirítom, úgy tálalom párolt-sült zöldségekkel, rizzsel vagy krumplipürével.
  
Füstölt kacsacomb sóletben: ez egy külön recept, lányok, keressétek meg, ha érdekel benneteket!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr72131092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása