Erdélyben szedtem áfonyát a havasokban, élveztem, futkostam, kerestem, ettem kétpofára, aztán azt mondta az egyik hegymászó srác mellettem: kéne egy botot szerezni nekem, hogy mielőtt lehajolok az áfonyához, azzal bolygassam meg kicsit. Miért?- értetlenkedtem. Hát, a kígyók miatt – mondta, és nem somolygott, tényleg vannak kígyók… Az áfonya viszont fantasztikus ott szedte kint az erdőn, a bolti áfonya nem egészen olyan, de magamnak mégse tudnék eleget termelni. Az áfonyalevél finom teának – ugye már mondtam?
Tagline
2010.07.06. 13:16
Áfonyaleves almakompóttal
Címkék: alma leves áfonya #összes
1. Mirelit áfonya van idehaza: azt felolvasztom kevés cukorral megszórva.
2. megfőzöm az almakompótot, az olcsóbb, mint az áfonya, és egészen finomak együtt.
3. Az áfonya és az almakompót összekeverése után összeturmixolom az egészet.
Ha nem elég édes, akkor mézzel utánízesítem.
Tálaláskor
- belekeverek pár szem áfonyát egészben,
- egy-két almakompót darab is elfér hozzá, finom benne!
Kevés tejjel és tejszínnel elkeverem (óvatosan, apránként hígítva – ha összeforralom, krémes tejszínes áfonya krémleves lesz belőle!
Ha ezzel túlhígítanám, akkor étkezési keményítővel sűrítem.
komment
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr762133272