Nagyon szeretem a zöldséglevest, és tulajdonképpen ahányszor főzöm, annyiféleképpen készítem, hiszen sosincs egyező összetétel, mennyiség, hisz nem az számít, a lényeg a zöldségek üde íze.
Tagline
2010.07.13. 14:10
Vegyes zöldséglevesek
Címkék: leves leveszöldség #összes
Finom leves
A zöldségeket megpárolom kevés zsiradékon, megszórom liszttel, felöntöm vízzel, sózom, borsozom.
Egy hagymát belefőzök (a végén kidobom), és ha éppen jó a zöldségek puhasága, akkor kevés tejjel felöntöm.
Gezemice leves őszi lestyánnal, citrommal
Mindenféle zöldséget összeaprítok, (krumpli és egy kis ek lestyángyökér ki ne maradjon!).
Összefőzöm őket egy kis szemes bors, 1-2 babérlevél társaságában, sózom és kész is.
Citromkarikával, friss lestyánzölddel tálalom.
Ha ugyanezt a zöldséget megforgatom 1 ek zsiradékon, megszórom 1 lapos ek liszttel, és a végén belefőzök egy marék rizst vagy csipetkét, 1-2 ek tejet is öntök hozá – az gezemice raguleves lesz…
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr912149103
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.