Szeretem a galuskákat a levesben, és hál’Istennek ebben élvezetes partnerek vagytok ti is. (Apátoknak ugyanis ez nemigen számít…
Egy tojást beleütök egy tálkába
sózom és borsozom (annyi só kell, amennyivel egy tojást megsóznék a rántottához+ annyi, amennyi a liszthez is kell, hogy ne legyen ízetlen)
belevágok sok finom friss fűszert: a képen éppen: zsályavirágot, zeller és petrezselyemzöldet, koriandert és lestyánt
összekeverem a tojással,
és beleadok annyi kukoricalisztet, amennyit felvesz. Talán 2-3 lapos ek kell hozzá, de a lényeg a képen is látható, szaggatható konzisztencia elérése.
A bugyogó levesbe kanállal beleszaggatom és pár perc alatt belefőzöm.
A tüzet elzárom, a levest lefedem, és hagyom pár percig (5-10 percig) puhulni, duzzadni a galuskákat. Nagyon finom, puhák lesznek!