Zöldborsó főzelék, ahogyan a legjobb: fehéren és friss petrezselyemzölddel Zöldborsófőzelék pirosan
.jpg)
- kilónyi zöldborsó
- nagy csokor zöldféle, petrezselyemzöld/kapor/tárkony
- tej, liszt a besűrítéshez
- egy fej hagyma
Elkészítése főzve mirelitből.
- 1. A zöldbabot beszórom a lábasba, felöntöm vízzel, (épp csak a borsó szintje alá valamivel), adok hozzá egy kevés sót, vegamixet, mellé teszek egy hagymát és párolom.
- 2. Hamar puhul, forralástól kb. 10 perc múlva behabarom 1 dl tej és 1 ek liszt keverékével, felöntöm vizes tejjel, hogy ellepje jól a borsót. Összeforralom pár percre, beleszórom a petrezselyemzöldet.
- 3. A végén keverem hozzá az élőflórás joghurtot.
Zöldborsó főzelék kaporral készítve és natúr felsállal tálalva
- Elkészítése pirítással:
- A friss borsót kevés olajon átforgatom, párolom, (ha kell, ici-pici vizet hozzáadva), aztán megszórom a liszttel.
- Felöntöm tejes vízzel, összeforralom 10 percnyit és kész is.Ekkor jöhet a joghurt és a petrezselyemzöld.
Piros zöldborsófőzelék