Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.04. 11:01 mijemaja

Édes töltött paprikája

Címkék: paradicsom paprika rizs egytálétel főétel darálthús édestől aszódról #összes

 A paprikák végét kivágta, a csumát berakta a paradicsomlébe, belefőzte és a végefelé kiszedte őket.A töltelék: darált hús, sima rizs, (édes több hússal, én több rizzsel szerettem, a középút az 1:1 arány volt), fűszerekkel és egy tojással összedolgozvaA fűszerek:…

Szólj hozzá!

2010.06.04. 10:55 mijemaja

Aszódi néni majomkenyere Hóvirág kétszersült híján babapiskótával avagy a majomszósz

Címkék: édesség desszert babapiskóta aszódról majomkenyér #összes

Aszódi néni majomkenyere Hóvirág kétszersült híján babapiskótával Nagyon szerettem.   Aszódi néni a szomszédunk volt. Az aszódi általános iskola konyháján szakácsnőként dolgozott. Szomszéd ismerős gyerekként nem volt felém részrehajló, sosem kaptam szebbet, többet,…

Szólj hozzá!

2010.06.04. 10:30 mijemaja

Édes bablevese

Címkék: leves zeller bab füstölt csipetke lestyán leveszöldség édestől aszódról #összes

Babot pedig enni kell – ez volt a szentencia Édesnél. A háborúban (vagyis a második világháborúban) valahol nővérként dolgozott az édesanyám, és onnan jött a bab, mint fehérje forrás, csonterősítő, porcépítő csodaétel mítosza, a fokhagyma egyetemlegességével együtt,…

Szólj hozzá!

2010.06.04. 09:45 mijemaja

Szerencsés daganatmegelőző nyolcas ételsorról

Ahogy megtudtam a biopszia eredményét, meg sem vártam a műtétet, már előtte elmentem könyvesboltokba, olvastam a sok daganatos betegeknek szóló szakácskönyveket és egyéb szakkönyveket, rátapadtam a netre, a daganatos portálokon lógtam. Igyekeztem megérteni, ami bennem és velem…

Szólj hozzá!

2010.06.04. 09:14 mijemaja

LÁNYOK, ÍGY FŐZ ANYÁTOK

LÁNYOK, ÍGY FŐZ ANYÁTOKBevezetés Aszódról és a konyháról és tót mivoltomról Mindig jól elvoltam a konyhában: gyerekkoromban az volt a nagyapám szobája is, és ha hajnalban kiosontam hozzá egy kis sparherten pirított zsíros-fokhagymás kenyérért, akkor jó szót is rögtön…

2 komment

süti beállítások módosítása