Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...
Paprika: lehet simán is ugyanígyKáposztával töltött paprika: lehet csak káposztával, fehérrel is, lilával is, begyesen is, és répával, hagymával, csalamádéval töltötten is.Lusta asszony káposztával töltött paprikája volt…
pirítós kenyér kaviárral és citrommal pirítós kenyér hideg füstölt hallal és retekkel, friss majoránna zöldjével Tonhalmáj darabok voltak olajban egy orosz konzervben (ARBAT mintaboltok vannak Budapesten!!! Onnan vettem mindent) – ezt összekevertem péppé, és ezt a…
Párolt zöldborsót némi vele párolt zöldfélével, uborkával, cukkinivel, egy kevés almával, és aprított ecetes (vagy kovászos) uborkával kevertek össze. Készítek zselatint, összekeverem apródonként a majonézzel.Ízesítem sóval és borssal. A zselatinos majonézbe…
Tudjátok a rizsfőzésemet: beáztatom kétszeres mennyiségű vízbe, eleinte többször átmosom (mérem a leöntött vizet, egyezően pótolom), és fél órai áztatás után teszem fel főni vagy azonnal vízbe, vagy zsiradékon átforgatás után öntöm fel, tartva a víz-rizs = 2: 1…
Hús sütése után, ha ott marad a finom zsírja, akár a serpenyőben, akár a tepsiben, netán finom sült fokhagymákkal, akkor érdemes:- beleszórni a főtt krumplikockákat,- majd jól…