Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.23. 10:36 mijemaja

Cikória csónakocskák olajbogyókkal és majonézes salátákkal

Címkék: reggeli saláta olajbogyó majonéz vegetáriánus előétel cikória #összes

Vendégváró, reggel vagy előétel, nehéz besorolni, bármikor ehető – és nem hizlal nagyon.Veszem a cikória leveleit megmosva, megszárítva.Megtöltöm őket majonézes ezzel-azzal, (majonézes kukoricával, zöldborsóval, franciasalátával, ilyenekkel).Díszítem-ízesítem…

Szólj hozzá!

2010.06.23. 10:35 mijemaja

Kelkáposzta krémleves

Címkék: leves krumpli kelkáposzta leveszöldség #összes zöldséglevesek

Általában nem külön készítem, hanem a különféle levesekbe belefőzött kelkáposzta leveleket, netán a rakott, töltött kelhez előre leforrázott kellevelekből használok hozzá.Néhány puhára főtt kellevelet (mérettől függően 3-4 levél ad ki egy csészényi levest) bedobok a…

Szólj hozzá!

2010.06.23. 10:32 mijemaja

Főtt tojás készítése és felhasználása

Címkék: reggeli tojás főtt tojás #összes

Ezekhez a képekhez nem kell sok szöveg, mint ahogy a főtt tojás készítéséhez sem. A tojásokhoz – mint ahogy a legelső képen is látszik- nagyon kevés vizet használok, hogy minél erőteljesebb, teltebb legyen a főtt tojás íze. Nyugodtan tegyetek egy kísérletet: egy kis…

Szólj hozzá!

2010.06.23. 10:28 mijemaja

Egyiptom illata vagyis hibiszkusz és rózsabimbó tea

Címkék: ital tea rózsa gyógynövény gyógytea hibiszkusz #összes

Hibiszkusz virág és rózsabimbó teafőzés előtt…                     … és teafőzés után Komoly név, komoly illat: képzeljétek csak el: szárított rózsabimbók és illatos hibiszkusz…

Szólj hozzá!

2010.06.23. 10:27 mijemaja

Édes ecetes paprikája avagy ecetes paprika eltevése

Címkék: paprika befőzés savanyúság édestől aszódról #összes

Édes jellemzően egy alaplevet csinált: felforralt és lehűtött egy ecetes-fűszeres keveréket:     -          5l-es edényhez 2,5l vízzel, 3 litereshez arányosan kevesebbel, 5 dl erős (20%-os ecettel, ha nem volt, csak 5%-os,…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása