Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.23. 10:06 mijemaja

Édes húslevese amit csontlevesnek illene mondanom

Címkék: leves húsleves leveszöldség #összes

Húsleves Édes féle csontról lefejtett hússal           Édes csontlevese madárfészek tésztávalFalusi háztartásunk volt:-          voltak szárnyasaink, hogy tojjanak tojást és együk…

Szólj hozzá!

2010.06.23. 10:02 mijemaja

Kaszinótojások otthonról

Címkék: reggeli saláta tojás tejföl majonéz zöldborsó előétel főtt tojás leveszöldség #összes

Miután a kaszinótojás drága is, bizonytalan lehet az íze, az állaga, az eltarthatósága, szembe kellett néznem azzal a ténnyel, hogy kell kaszinótojást csinálni, ha enni akarok ilyet. Akkor csinálom, ha igazi friss falusi tojást kapok, nagyon jóízű lesz tőle.   Mondjuk 9…

Szólj hozzá!

2010.06.23. 09:58 mijemaja

Füstölt pisztráng

Címkék: pisztráng főétel előétel #összes

Füstölt pisztráng egyszerű és gyors vacsora vagy egy pikáns, különleges vendéglátó étel. (Azért, mert mint Mátyás okos parasztlánya, aki „hoz is meg nem is”, ez az étel is „egyszerű is, meg nem is”.Füstölt pisztráng egyszerűen Egyszerű, mert a…

Szólj hozzá!

2010.06.22. 10:11 mijemaja

Francia gyümölcssaláta

Címkék: körte banán citrom desszert előétel gyümölcssaláta #összes

Piros ribizli, kék áfonya, fehér alma, banán, körte – ezek a francia színek.Szokásos készítés: pici méz, almához citromlé – és pár óra összeérlelés. Ez a saláta nemcsak mutatós volt, hanem nagyon jól passzoltak benne az ízek – finom harmónia lett belőlük,…

Szólj hozzá!

2010.06.22. 10:09 mijemaja

Körte és töltött körte vörös borban

Címkék: körte édesség desszert #összes

Sima körte vöröborbanElőre bocsátom, én a körtét jobban szeretem fehér borban, de ha egyszer villányi kötelékeink vannak, s ebből kifolyólag finom villányi borunk, meg kellett kóstolnunk vörös borban is. A száraz, tüzes merlot éppúgy jó, mint a portugeiser, vagyis az…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása