Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.09.24. 10:15 mijemaja

Mamaliga jeszté gátá? Avagy a puliszka

Címkék: édesség köret előétel kukoricaliszt #összes romániából erdélyből

Fiatalok voltunk, csavarogtunk messzi Erdélyországban, és egyik utazásunk során Biharfüreden sétálva ismerkedtünk meg egy kedves nagyváradi asszonnyal, Irénkével. Ő egy vállalti üdülőben kicsinyt kényelmesebben üdült, mint mi a kicsi kutyaól sátunkban, a szemerkélő esőben,…

komment

2010.09.24. 10:05 mijemaja

Lepcsánka Aszódról Judithkától

Címkék: krumpli köret feltét édestől aszódról #összes judithkától

Édes készített nekünk lepcsánkát – nagyon szerettük, komplett vacsora volt egy kis tejföllel, s ha szalonna került mellé, az dőzsnek számított. Azt hittem ez valami nagyon aszódi étel, elvégre olyan kis fura neve van, (tudjátok, mint pl. a szemicska, mint a szotyola és…

komment

2010.09.24. 09:57 mijemaja

Kivikrémleves körteszigettel vagy almakompóttal netán naranccsal inkább banánnal...

Címkék: leves kivi #összes

A kivikrémleves magában is klassz: egyszerűen megpucolom, felkockázom a kiviket, és némi gyümölcslé (általában narancslé, de almalé, almakompót leve is jó) hozzáadásával összeturmixolom. Szívesebben készítem más gyümölccsel kombinálva, mert…

komment

2010.09.24. 09:50 mijemaja

Édes vargabélese Rózsika néni házi cérnametéltjével

Címkék: édesség túró tészta desszert édestől aszódról #összes

Őszinte leszek: Édes nem csinált házi cérnametéltet sosem. Rózsika néni viszont most küldött a saját készítésűből.Édes csinált tésztát, leginkább metéltet és kockát, a csigatészta készítését Csobánkáéknál láttam, és ők készítettek külön szerkezettel metéltet…

komment

2010.09.24. 09:46 mijemaja

Provanszi fűszerkeverékem

Címkék: francia fűszerek fűszerkeverék #összes

Váncsa Istvánt idézném (Az ízlelés episztemológiája 49. Elmélkedés (2007.02.01.| VI. ÉVFOLYAM | 06. SZÁM | Váncsa István) „a pár maroknyi frissen szedett fűszernövénytől lesz összetéveszthetetlenül provence-i… Provence kulináris lényege nem más, mint a…

komment

süti beállítások módosítása