Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.22. 12:32 mijemaja

Gazpacho recept fokhagymával elkészítve a Glamour-ból

Címkék: leves kenyér hagyma paradicsom paprika uborka fokhagyma olívaolaj bors ecet #összes krémlevesek

Gazpaccho képe a Glamour-ból                                                           Saját változat bazsalikommal és pirított kenyérkockával

           

Glamour gazpaccho

 

Fűszeres, erős fokhagymagerezdek megbolondítják a nyarat – ígérte a Glamour. Íme az onnan vett recept képpel, és a magánvéleményemmel.

 

Hozzávalók 4 főre.

-          1 kg érett paradicsom

-          1 db uborka hámozva, feldarabolva

-          1 piros és egy zöld húsos paprika

-          2 gerezd fokhagyma

-          4 szelet kenyér, de kimondottan fehér bagett féle

-          120 ml fehér borecet (erős félpohányi borecet, ha nincs kedvetek méricskélni)

-          Bors, 2 tk só, 2 tk olívaolaj

 

Elkészítése:

 

  1. A zöldségeket és a fokhagymát megtisztítani, apróra vágni
  2. a kenyeret a vízben megpuhítani, kinyomkodni és a zöldségmixhez hozzáadni
  3. mindent összedolgozni pürésíteni
  4. ezt a keveréket bele kell tölteni egy tálba, és két csésze vízzel, valamint a borecettel elkeverni, a borssal, sóval ízesíteni
  5. legalább egy óráig állni hagyni  hűtve, de még jobb egy éjszakát állni hagyni hűvösön, hogy a kenyér teljesen egybeolvadjon a masszával és a fűszerek érvényesülni tudjanak

 

Amikor szervírozni akarjuk, adhatunk hozzá olíva olajat ízlés szerint és akár hígíthatjuk, jégkockát is törhetünk bele.

Lezárásképpen még egy szép díszítőelem lehet hozzá uborkaszelettel dekorálni (lásd képen).

 

Ez volt a Glamour recept.

Nem rossz.

Én kicsit több fokhagymát, kevesebb kenyeret teszek bele, több olajat, zöldfűszert, sokkal tovább érlelem, később pépesítem, többféleképpen tálalom,

Szóval az alap gazpachot keressétek, ott részletezem, hogyan készítem, ami nektek leginkább ízlik!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr204466275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása