Gazpaccho képe a Glamour-ból Saját változat bazsalikommal és pirított kenyérkockával
Glamour gazpaccho
Fűszeres, erős fokhagymagerezdek megbolondítják a nyarat – ígérte a Glamour. Íme az onnan vett recept képpel, és a magánvéleményemmel.
Hozzávalók 4 főre.
-
- 1 db uborka hámozva, feldarabolva
- 1 piros és egy zöld húsos paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szelet kenyér, de kimondottan fehér bagett féle
- 120 ml fehér borecet (erős félpohányi borecet, ha nincs kedvetek méricskélni)
- Bors, 2 tk só, 2 tk olívaolaj
Elkészítése:
- A zöldségeket és a fokhagymát megtisztítani, apróra vágni
- a kenyeret a vízben megpuhítani, kinyomkodni és a zöldségmixhez hozzáadni
- mindent összedolgozni pürésíteni
- ezt a keveréket bele kell tölteni egy tálba, és két csésze vízzel, valamint a borecettel elkeverni, a borssal, sóval ízesíteni
- legalább egy óráig állni hagyni hűtve, de még jobb egy éjszakát állni hagyni hűvösön, hogy a kenyér teljesen egybeolvadjon a masszával és a fűszerek érvényesülni tudjanak
Amikor szervírozni akarjuk, adhatunk hozzá olíva olajat ízlés szerint és akár hígíthatjuk, jégkockát is törhetünk bele.
Lezárásképpen még egy szép díszítőelem lehet hozzá uborkaszelettel dekorálni (lásd képen).
Ez volt a Glamour recept.
Nem rossz.
Én kicsit több fokhagymát, kevesebb kenyeret teszek bele, több olajat, zöldfűszert, sokkal tovább érlelem, később pépesítem, többféleképpen tálalom,
Szóval az alap gazpachot keressétek, ott részletezem, hogyan készítem, ami nektek leginkább ízlik!