A céklát nagyon szeretem, de szinte senki nem eszi a családban, próbálkozom másként becsempészni az asztalunkra, énnekem így is ízlik, ti így se nagyon eszitek… Pedig például így egyszerűen fantasztikusan finom! Megsütöm, felvágom, kis zöldsalátával, zöldfűszerrel és egy kis joghurtos öntettel egy varázslattal komplett laza vacsorává lényegül a cékla.
Tagline
2012.05.13. 21:52
Madársaláta sült céklával vagyis cékla zöldsalátával kaporral és joghurttal
Címkék: saláta köret tejföl cékla kapor vegetáriánus előétel madársaláta #összes
Ilyen egyszerűen készítem, ahogy az előbb egy mondatban elmondtam:
- A meghámozott céklát jénaiban, egy kis olajjal leöntve megsütöm. (25 perc, 180oC)
- vagy egy kis almaecettel, vörösborecettel meglocsolom, - de citromlevet is facsarhatok rá, ekkor a reszelt héját a tejfölhöz adom!
- Felkockázom, csíkozom, ahogy tetszik – az olaj megy az öntetbe a tejfölhöz!
- A madársalátát megmosom, lerázom, tálra teszem (ha nincs, jégsaláta, tölgysaláta, sima apróra tépett fejes saláta is jó)
- Rászórom a cékladarabokat
- Készítek egy citromos-borsos tejfölt, hozzáadom a céklás olajat, aztán ráöntöm csíkban a céklára (azért csík, mert így szebb a szemnek, evéskor elkeverem ám)
- Megszórom aprózott kapor zölddel
- és bármilyen finom húsfalat mellé ízletes köret….de önmagában is finom!
Hozzávalók: fejenként ½ -1 céklafej, pici olaj, tányéronként egy maroknyi madársaláta, és kísérőként 4 főre 1-2 dl tejföl, egy csokor zöld kapor, 1 ek minőségi ecet vagy ½ citrom, só és fehérbors
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr774497366
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.