A lovak közé csapva rátérek a lényegre: ez egy kekszmorzsás süti – mint a kekszgolyó, az extra az ételszínezék benne, s az elkészítése, ahogyan dinnyét formált belőle Magdi.
Dinnye héja avagy a zöld massza hozzávalói:
½ kg darált keksz
25 dkg porcukor
25 dkg ráma
Zöld ételfesték
És annyi tej, hogy a kekszmassza formázható legyen
Egy kicsike keserű mandula aroma, opcionális hozzá
Dinnye belseje, avagy a piros massza hozzávalói:
½ kg darált keksz
25 dkg porcukor
25 dkg ráma
Piros ételfesték vagy 1 dl málnaszörp (más piros szörp, pl. eper, meggy, ribizli szörp is jó )
És annyi tej, hogy a kekszmassza formázható legyen
Egy kis vanília aroma, ha nincs málnaszörp - opcionális hozzá
Dinnyemagok: csokis nagyobb szemű tortadara – ezeket bele kell dolgozni a piros masszába.
Elkészítem a piros és a zöld masszát, jól összedolgozom.
Szétosztom a pirosat annyi dinnyére, amennyit szeretnék készíteni (6-8 db-ra). Gömböt formázok a pirosból, és a zöld masszából elkészítem a héjat is köré.
Fóliába kell csomagolni, hűtőben érlelni legalább egy napot, de egy hét után is teljesen finom!- és fogyasztás előtt közvetlenül szeleteljük, nem jó, ha kiszárad.
Ha van sárga ételfestékünk, akkor érdemes a piros egy része helyett „sárgabélű” dinnyét is készíteni, szintén fekete tortadara magokkal…