Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.27. 20:22 mijemaja

Lepcsánka ízesített tejföllel és reszelt sajttal

Címkék: reggeli krumpli előétel aszódról #összes krumplis köret

A lepcsánka elkészítését már leírtam nektek, itt a tejfölös-sajtos LÁNGOSOS tálalásra hívom fel a figyelmeteket!!!!!!

 
Lepcsánka elkészítése röviden:
3-4 db reszelt nyers krumpliba beleütök egy-két tojást, sózom és borsozom erősen, belekeverek annyi lisztet, amennyivel sűrű galuskatésztát kapok, mondjuk 2 ek sima, 2 ek réteslisztet.
Keverek bele 1-2 ek búzadarát is.
Adhatok hozzá zöldfűszert, pl. kaprot, petrezselyemzöldet, snidlinget, újhagymát.
Hagymát, fokhagymát, zöldségeket is reszelhetek bele!
Sonkát is beleapríthatok, (nagyon apró kis kockákra), pirított gomba is mehet bele, szóval ez egy igen jó kis lepcsánka tészta!!!!
Pihentetem fél órányit.
 
Végül előkészítek egy sima felületű serpenyőt, olajat melegítek fel benne (a szokásos: sercegjen a belszórt só!), aztán merőkanállal a forró olajba beleöntöm kerekformafélére a tésztát.
A merőkanál gömbölyű felével bele is nyomok, hogy jobban szétterüljön a tészta, úgy süljön meg vékonyabban.
 
Ha kész, úgy lehet ízesíteni, ahogy a lángosokat:
-          kapros, snidlinges, zöldfűszeres, zöldhagymás tejföllel
-          reszelt sajtokkal
-          én nem csináltam még így, nagyon nem velőzök, de Jóska sógor nagyon szerette úgy, hogy velős csontból ügyesen kiütött, friss, meleg velővel megkente a lepcsánkát s úgy ette. Érdemes elmesélnem, hátha megőrződik, de apátok sem eszi, én sem eszem a velőt. Tamás eszi viszont! Egyszer meglepem vele…
 
Nagyon kellemes, könnyű vacsora egy csésze tea, gyümölcslé mellé!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr154549583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása