Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.31. 21:56 mijemaja

Tengeri hal savanyú Édes féle ecetes páccal

Címkék: halak sült főétel #összes

Ez egy sima ecetben pácolt és abban megsütött hal.
Elkészítem Édes savanyúségpácát, belefürdetem a haldarabokat, aztán ezzel a páccal meg is sütöm – ilyen egyszerű, de az íze!!! Az igen finom, meg nem mondanátok, hogy ecetben ázott-sült az a hal, ami elétek kerül.
 
 
1. A páclé elkészítése:
A savanyúságpáclé készítéséhez először veszem a haldarabokat, beleteszem a műanyagba, amiben pácolom, és felöntöm annyi vízzel, ami nagyjából elfedi.
Ezt a vizet öntöm a lábasba, és adok hozzá annyi 20%-os ecetet, hogy kellemesen savanykás legyen, és annyi sót, hogy kellemesen sós is legyen.
A többi fűszer már csak ráadás: némi bors, szegfűbors, boróka és koriandermag, mustármag, pár szem erős paprika és néhány fokhagymagerezd kerülhet belé.
Az egészet összeforralom, s ha forr, belerakok egy felkarikázott hagymát is. Általában borsikafüvet is teszek mellé néhány ágacskával.
 
2. Pácolás:
Ha langyosa páclé, leöntöm vele a halakat, és lezárom az edényt, hűtőbe teszem. Pár órát minimum kér, de 1-2 nap is belefér sütés előtt.
 
3. Hal megsütése sütőben: legjobb parázs felett a grillen, de lehet sütőben is sütni.
A sütőben való sütéshez előveszem a jénait, belerakom a halakat, ráöntöm a levet, kicsit olajat teszek rá, ha fűszeresebben akarnám, tehetnék rá fűszereket (rozmaring, kapor, borsikafű, olívalevél, oregánó, ilyesmi), kerülhetne mellé több fokhagyma, és sosem baj egy kis szalonnacsík.
 
De ez mind csak opció: önmagában éppen elég a pác.
 
Beteszem a jénaiban a halakat a páclével, 20-25 perc után átfordítom a halakat, készre pirítom – és megy elétek az asztalra. Finom sült és ízes lesz a végére!
A képen tejfölös-kapros-citromos kukoricával tálaltam, (só, bors bele és kész is).
Igénylitek a mártásokat, pl. a képen balról jobbra):
-          tejfölös zöldborsópüré mártás
-          korianderes mártás a hal szaftjával
-          tejfölös-petrezselyemzöldes zelleres céklasaláta

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr904558104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása