Első lépés egy sűrű tejberizs elkészítése:
Hozzávalók: tej, rizs, esetleg vanília (vagy vaníliás cukor), cukor.
Egy pohárnyi „B”rizsből készítem:
- felteszem a rizst két és fél pohár tejjel és egy vaníliarúd kikapart magocskáival. (Ettől full extra lesz!!)
- Felforralom, és takarékon forralgatom még pár percig, végül elzárom, lefedve hagyom teljesen puhára párolódni.
A végén cukrozom ízlésünkre. (Vigyázat! Kozmásodás veszély!!)
Csak a végén édesítem, nem szabad túl édesnek lennie, és ha nem volt vanília, akkor vaníliás cukrot is keverek hozzá.
Gyümölcsöket aprítok: friss gyümölcsöt, befőttet, cukrozott gyümölcsöket, rumba áztatott mazsolát (ez utóbbit csak az én poharamba, ti nem szeretitek) készítek elő. Egy keveset rögtön félreteszek belőlük a díszítéshez. (Könnyen elfelejtem!)
A sűrű tejberizst elkeverem a gyümölcsökkel.
Felverek 2 dl tejszínt kemény habbá, és ha nem esszük meg azonnal a gyümölcsrizst (pl. a másnapi vendégséghez készítem előre), akkor habfixáló is kell bele.
A tejszínhabot már nagyon lazán keverem a gyümölcsös tejberizsbe.
Gyümölcsdarabokkal díszítem!