Hozzávalók:
- 25-30 dkg túró,
- 1 tojás sárgája
- Egy citrom reszelt héja és leve,
- 1-2 vaníliás cukor
- Ízlés szerint cukor
- 1-2 ek rétesliszt, 4-5 ek búzadara)
Elkészítése gyors és egyszerű:
1. Tálban összekeverem a villával széttört túrót a tojás sárgájával, a vaníliás cukorral, ízlés szerint cukorral (nem teszek sokat, csak 2-3 ek cukrot, mert majd a végén, a vízzel átöblített formába öntés előtt kóstolok, s ha kell, utána édesítem magunknak!).
Ráreszelem a citrom héját, aztán felvágva belefacsarom a levét is.
Hozzáadom a búzadarát, rászitálom a pár ek lisztet.
2. Pihenni hagyom egy negyedórát, szívja meg magát a gríz.Végül ezt a homogén túrós-darás masszát elkeverem 4 dl tejben.
Beleöntöm a nyeles tejforralóedényembe.
Ha kész, leveszem a tűzről keverem még, ne bőrösödjön a teteje, megkóstolom, kell-e még hozzá cukor.
4. Kivizezett formába öntöm a túrós darapudingot.
Ha kihűlt, kiborítom, és mindenféle öntetekkel esszük. (Csokis öntet, karamelles öntet, vaníliás sodó, borsodó, gyümölcsrösztivel, amit piros gyümölcsből karamellizálva, rummal összeforralva készítek. (Pl. készítem áfonyából, szederből, szilvából is, minddel finom!!)
Nézzétek meg: igazán mutatós édesség, nem?