A nevet Tamás aggatta erre a sütire. (Dalma csokis tortáját már ajánlotta Gábor - ez Tamásnak jött be nagyon.)
Karácsonykor batyus vacsorát tartunk pár éve, (Édes halála óta, ő bizony egybe tartott gondoskodóan minket!), hogy ne terhelje meg a vendéglátó családrészt a vendéglátás. Mindőnk hoz ezt-azt, keresztapátok, ahogyan már írtam is, karajból rántott húst, Tamás a sült karajt, Judithka remek töltött csirkecombokat, Gábor a sült fokhagymás, pácolt disznócombokat, a lányok meg általában sütnek. Idén nem voltam idehaza, de itthon vártak ránk a hűtőben a karácsonyi varázsalmagirizdek, sült húsok és sütidarabkák.
Kérdem, hát ezek mik? Ó, ezek Dalma sütijei – mondta Tamás, az almása brutálisan finom!
Lefotóztam, megettük, és felhívtam Dalmát, mesélje el, hogyan készíti. Íme, a recept, ahogyan Dalma végül elküldte nekem.
Tejeskávéhoz tényleg fantasztikus. Friss melegen is jó, hidegen is ízletes. Öt nap múlva még teljes értékű, nem romlandó fajta…
almás pite
Tésztához:
* 35 dkg liszt
* 18 dkg kockákra vágott vaj
* 2 ek porcukor
* csipetnyi só
*
Töltelékhez:
* 80 dkg alma
* 13 dkg cukor
* 2,5 ek liszt
* 1 kk őrölt fahéj
* 1/4 kiskanál reszelt szerecsendió
* 1 ek citromlé
* 4 dkg kockákra vágott vaj
Tetejére
* porcukor
Toldalák: Ennek a toldaléknak, amit most idebiggyesztek, kommentnek kéne lennie, mert Doriszt idézem. A minap mondja: Megcsináltam Dalma almatortáját és isteni lett! Mire én: Milyen almatortát?: - Hát a brutálisan finomat, és az tényleg olyan jó lett nekem is. Én: A receptet Dalma adta? Nem, a blogból dolgoztam, de igazolhatom, jó a leírás - mondta Dorisz. Szóval ez most akkor Dorisz kommenje volt... 2012.10.10.
S még egy kép, 2012.karácsonyán Dalma süije Dalmával és Judithkával. Dalma almása sec-pec elfogyott a tányérról!