Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.24. 20:14 mijemaja

Nagyon finom túrós pogácsa Dalmától

Címkék: túró borkorcsolya pogácsák sós sütemények #összes Dalmától

túróspogidalma1.JPG

túróspogidalma2.JPGTamás bemutatta leendő apósát, anyósát, Gina családját, és a náluk kínált sós bolti rágcsák mellé Dalma finom kis házilag sütött sósakkal érkezett. Ő győzött.

Íme, a pogácsák közelről, a pogácsák az asztalokon, Dalma középen, hosszú hajjal, és amilyen csinos, olyan jól főz… Miután amolyan négy esküvő egy temetés a kapcsolatunk, (családi ünnepek vagy gondok hoznak össze), nem akartam megvárni a következő esküvőt, szóval telefonon elkértem a pogácsa receptjét, íme. Kiderült egy gyors házi leveles-túrós pogácsa ez, amit hajtogatással lazított a leány, és a túrótól ízes lett az egész tészta. Jughtúróval még jobb lesz!

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • a tetejére egy tojás
  • reszelt sajt, szezámmag, köménymag

 

Az átszitált lisztet a margarinnal a túróval és a sóval összegyúróm, majd fóliába csomagolom és hűtőbe teszem ½ -1 órára. Kiveszem, kinyújtom és áthajtogatom majd vissza a hűtőbe.

Ezt megismétlem még kb. 4-szer, de nem baj ha többször. Mivel nincs benne sem sütőpor sem élesztő ettől fog szépen feljönni.

Kiveszem lisztezett deszkán kinyújtom (kb. 1 centisre) és kiszaggatom.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, megkenem a tojással és igény szerint megszórom magvakkal vagy sajttal. Közepes hőfokon kb. 30-40 perc alatt kész.

A képen egyébként balról a keresztapátok, Dalma mellett Judithka, középen két tányérban is a pogácsák, jobb szélen Tamás…Nem a pogácsák végett, de azóta megvolt az esküvő is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr664673957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása