Semmi vacakolás itt sem:
Tagline
2010.06.11. 12:54
Koraőszi gyümölcssaláta őszibarack, körte, kései meggy
Címkék: körte meggy desszert előétel őszibarack gyümölcssaláta #összes
Szólj hozzá!
2010.06.11. 12:52
Mustban párolt körte
Címkék: körte édesség desszert #összes
A
körtéket leöntöm finom édes musttal, megszórom egy kis karamelles-fahéjas cukorral – és berakom a sütőbe.
Szólj hozzá!
2010.06.11. 12:49
Sárgadinnye krémlevesek
Címkék: leves sárgadinnye #összes
gránátalmával kiviöntettel banánnal és áfonyával
Szólj hozzá!
2010.06.11. 12:46
Hagymás gombás rizottó
Címkék: hagyma gomba rizs főétel #összes
Nagyon szeretem a rizses ételeket – és hál’Istennek, ti is szeretitek végre! Éveken át alig ettünk rizst, hébe-hóba fogyott a rizibizi, az is rántott hússal…
- Olívaolajon (vagy libazsíron) átpirítom a hagymát aranyszínűre.
- Rádobom a gombát, átforgatom (nehogy megégjen a hagyma alatta), és fűszerezem:
- Megvárom, míg levet ereszt, és szépen átpirítom.
- A rizs háromféleképpen kerülhet ide:
- A felforralt, pufogós, bugyogós rizses keveréket elzárom, lefedem és állni hagyom a tűzhelyen 20-25 percig. Utána tálalhatom is!!
Szólj hozzá!
2010.06.11. 12:42
Kubai fekete babból főzelék
Címkék: köret főzelék bab főétel #összes kubából
Kubában a feketebab (a frijoles negras) olyan, mint nálunk a „gulyás”, vagyis nagyon kubai ételről van szó.
- Veszem a fél kilónyi babot, és beáztatom egy napra.
- Másnap leöntöm az áztatóvizét, annyi vízzel, amennyi ellepi, felteszem főni.
- Teszek mellé: egy fej hagymát, pár szem fokhagymát, egy csípős zöldpaprikát, belekockázok egy kis fehér répát is, és belefőzök egy krumplit is.
- Fűszerezem: sózom, borsozom, egy-két babérlevelet teszek hozzá, esetleg 1 tk szárított oregánót is beleszórok, 1kk köményt, római köményt vagy szegfűborsot is adhatok hozzá.
- Puhára főzöm lassú gyöngyözéssel, (50-60 perc elég) hozzá.
- Kidobálom belőle a hagymát és a többi ízesítőt, ami nem kell bele (krumpli, paprika).
- Sűrítem: a péppé turmixolt krumplival.
- Tálaláskor citromlével savanyítom.