Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.04. 11:58 mijemaja

Édes féle orjaleves

Címkék: leves tészta húsleves disznóhús torma orja leveszöldség édestől aszódról #összes

Egy leves, amit jellemzően egy évben egyszer ettünk gyerekkoromban…

Tudjátok, mi az orja? A húsos gerincoszlop a farkával együtt , amikor a disznót háznál úgy bontják szét, hogy „orjára bontják”. Boltokban így nemigen kapni, de volt ismerősöknél disznóvágás, és kaptam belőle kóstolót: képzeljétek csak a friss, igazi, kukoricán ízesedett finom hús, az ízt adó csontokkal…
 
Édes az orját hideg vízben egy hagymával feltette főni, és nagyon csendes forrással vagy két-három órát főzte.
Akkor mellé tette a sok zöldséget (tudjátok, ami csak van a kamrában), és megfőzte, mint a húslevest. Akkor jó, ha az orjacsonttól a hús egy ujjal is leszedhető (na jó, olyan puha, hogy magától elválik).
A leves csigatésztát érdemelt.
Az orja pedig tormát, tejszínes tormát…
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr582055827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása