Minden tojásrántotta egy szabad döntés : mit tegyek bele?
Néha nem kell más, mint a tojás:
- el sem keverve, csak alig
- teljesen homogénre keverve
Kell az alap, és az is sokféle lehet:
- olaj/zsír/ szalonnazsír frissen olvasztva/ vaj
- mehet alá a szalonnakocka is
- kerülhet alá zöldhagyma, hagyma, fokhagyma, póréhagyma
- mindenféle vegyes zöldség (ha azok mennek bele, kertész rántotta lesz)
- esetleg főtt krumpli darabok (ha mindez belekerül, akkor egyenesen parasztrántotta lesz)
Ennél a fajtánál csak kevés zöldhagymát vágok bele. Kipattogtatom a fekete szezámmagokat is.
Ráütöm a tojást, elkeverem, adok hozzá fetasajt kockákat, nem keverem el, had olvadjon el, legyen puha, de maradjon egyben.
Kapunk egy szép, finom és mégis különleges tojásrántottát.