Szép is és finom is.
Hozzávalók:
- 4 narancs,
- 3 tojás, 15 dkg cukor
- Vaníliarúd
- 2 dl tej
- 0,5 dl rum
- 10 dkg mazsola
Kell 2 dl tejszín a tejszínhabhoz, amit érdemes 1 ek vaníliás cukorral/porcukorral édesíteni, s egy habfixálót is hozzáadni, ha nem esszük meg azonnal.
Elkészítése:
Ida előző nap kezdte, mert beláztatta a mazsolaszemeket a rumba.
Másnap a narancsokat keresztben elfelezte, majd kikaparta a belsejüket. A narancshúst áttörte leves szűrőn.
A 3 tojást a 15 dkg cukorral teljesen habosra keverte, hozzáadta a vaníliát, 2 dl tejet és kis lángon, - de még jobb, ha gőz fölött sűrűre főzte.
Amikor kihűlt, (! Ez fontos, különben összeugraszthatja,
A krémmel megtöltötte a kikapart fél narancshéjakat (jut eszembe, még ki is cakkozta őket, hogy szebben mutassanak), majd a hűtőbe tette tálalásig.
Tálalás: Felvert tejszínhabot tett rá, és azt vágott mandulával megszórta. Én egy kis narancshúst hiányoltam, de vörös áfonyával még jobban mutatott, és az édes sárga narancskrémhez jól passzolt a savanykás piros áfonya!…
Javaslat: feleannyi cukor és 1 ek liszt nekem jobban bejött!!!!