Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.07. 13:48 mijemaja

Lazac vagy harcsa saslik

Címkék: harcsa lazac halak hagyma sült főétel szalonna #összes

Előkészítésekor a lazachoz (harcsához) pácot készítek:

-          citromlé frissen facsarva
-          egy kevés olíva olaj hozzákeverve
-          fűszer pl. olívalevél belemorzsolva
-          és pár fokhagymagerezd belenyomva
 
A lazacot felkockázom, és beleforgatom a pácba.
Pár óra elég, másnap legkésőbb elkészítem a halat.
 
Előkészítem a saslikot:
-          szalonnát felvágom, kicsi és vékony négyzetekre vágom, kb. 1-2 cm-es élhosszal.
-          A hagymát is felvágom gerezdekre.  
 
Jöhet a saslik készítés:
-          előveszem a pálcikát, és hagymadarabbal kezdem,
-          innentől a sorrend: szalonna, hal, szalonna, hal, hébe-hóba jöhet egy-egy hagymaszelet is,
-          végül hagymával (vagy gombafejjel) zárom.
 
Olajban átsütöm pár percig a saslik egyik oldalát, aztán a másikat is.
 
Óvatosan forgatom, a hal hamar törik!!
 
Tálalás: pl. citromkarikával, jó rácsorgatni egy kis savanyúságot, adok mellé tejfölt, fokhagymás joghurtkrémet, zöld salátát…
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr392062881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása