Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.07. 08:47 mijemaja

Zöldbabfőzelék

Címkék: köret főzelék zöldbab főétel #összes

 
 (A bal oldali képen éppen kakaspörkölttel kínálom, a jobb oldalin tárkonnyal fűszereztem.)
 
Kapros sárgahüvelyű zöldbabfőzelék „fehéren”
 
Sokáig csak sárgahüvelyűvel főztünk odahaza, máig ezt szeretem a legjobban.
Elkészítése egyszerű:
-          levágom a kilónyi zöldbab végeit, ha van erős széle, (kontúrvonalán), azt is, majd feldarabolom.
-          Megmosom, egy ek zsírra dobom, átforgatom, megszórom 1-2 ek liszttel, felöntöm tejes vízzel, beleteszek egy hagymát, és puhára párolom.
-          Ha puha, hozzákeverem a zöld kaprot és a joghurtot.
 
 
 
 Mirelit zöldbabból:
-          a mirelit fagyott babot a lábasba szórom, felöntöm vegamixes vízzel, sózom, egy hagymával puhára párolom.
-          Ha puha, behabarom tejjel/tejföllel elkevert liszttel. Forralom pár percig, aztán jöhet a kapor és a joghurt bele. Elkeverem és kész is.
 
Tálalása:
-          Apátok pörkölttel szereti - és belevág a házi savanyúpaprikából egy felet, azzal eszi szívesen.
-          Felénk régen ecettel savanyították a zöldbabfőzeléket, úgy ették.
-          Én citromlével szeretem közvetlenül fogyasztás előtt savanyítani.
-          Zöldfűszer lehet: petrezselyemzöld, tárkony, kapor
 
 
 
 
 
 
Piros zöldbabfőzelék (a képen éppen petrezselyemzölddel és kávés paradicsomos oldalassal):
 
Friss zöldbab esetében a pirításkor szórom meg 1 ek piros paprikával a zöldbabot.
 
Mirelit zöldbabnál a forraláskor vagy a habarásba teszem az 1 ek paprikát, vagy adok hozzá 1 ek libazsírt, és ahhoz keverem a paprikát, úgy forralom össze.
 
Nagyon finom így is!
Édes csak így készítette!!!!
 
Zöldhüvelyű zöldbabfőzelék tárkonnyal
Zöldhüvelyű zöldbabfőzeléket ugyanúgy szeretjük mostmár.
(A jobb oldali felső képen Ancsi néni féle sült csirkemellel tálaltam nektek.)
 
Ugyanúgy készítem, mint a sárgahüvelyűt, és ugyanúgy fűszerezem is:
-          kapor
-          tárkony
-          petrezselyemzöld
S éppúgy lehet simán vagy paprikásan is készíteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr552062093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása