Satya, becsületes neve Sándor, de hogy milyen Sándor, nem jut az eszembe, szeretett jókat enni, nagyokat inni, és szerette a nőket, vagyis jó ember lehetett.
Tagline
2010.06.09. 07:55
LASKAGOMBA Satya módra
Címkék: reggeli gomba főétel előétel #összes
Amint ez az egyszerű gombarecept is mutatja, jobban kellett volna figyelnem rá, és több mindent megtanulni tőle.
A laskagombákat szétszedem gombányi darabokra.
Egy nylontasakba elkeverek némi lisztet sóval, borssal, piros paprikával. (Az egyetlen többletfűszer, amit kipróbáltam, a borsikafű volt, az elfért benne, de szavamra, nem hiányzik belőle.)
Összerázom, és ebbe teszem bele a gombadarabokat.
Eredeti elkészítése:
Platnira rápakolni, megpirítani. Ezt hozza a grillen való sütés is, de rájöttem, finomabb, ha egy kis olajjal megpergelem a gombát, úgy teszem a grillre sülni. Vigyázni kell, hamar elkészül, szaftosnak kell lennie, nem szabad kiszáradnia!
Elkészítés lábas használatakor:
Kevéske olívát öntök a lábasba, ha már forró, akkor belepakolom a fűszeres lisztes gomba darabokat. Közepes tűzön, néha lapátolva, átsütöm, megpirítom a gombákat. Végül szalvétára szedem ki, minél zsírtalanabb legyen.
Elkészítés tepsiben:
Belerázom a tasak tartalmát, és egy kis olívával meglocsolom a gombákat, és 200 fok körüli hőmérsékletre előmelegített sütőbe, a legmagasabb szintre betolom a tepsit.
Adok neki 10-12 percet, de ezt mindig ellenőrzöm, a kiszáradásveszély miatt, az komoly fenyegetés – és a gomba van olyan finom, hogy odafigyelek rá.
Szoktam hozzá egy kis tejfölös fokhagymát kínálni, zöld salátát mellé tenni, de a lényeg a Satya gombája.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr452068085
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.