Az
erőteljes húsoknál számít a pácolás: higgyétek el, megéri, utána sokkal finomabb, porhanyósabb lesz a hús. Báránynál 1-2 nap elég a pácolódáshoz.
Tagline
2010.06.16. 13:39
Báránygerinc fűszeres paradicsomos mártásban
Címkék: bárány paradicsom fokhagyma főétel #összes
A paradicsomos fűszeres pác összetétele:
- 1 ek szója
- 2-3 ek paradicsompüré
- 5-6 gerezd szétnyomott fokhagyma
- 1 ek méz
- 2-3 ek olaj
- Kisebb csokor kakukkfű
- Só, bors, köménymag
- Egy citrom leve
A báránygerinc szeleteket bekenem vele, állni hagyom 1-2 napot, de ha csak 2 óra van – akkor annyit.
Sütőbe teszem, felöntöm egy kevés vízzel, vörös borral, levessel – és beteszem sülni.
Lefedve egy óra, aztán annyi, amennyi idő alatt megpirul. Vigyázzatok, nagyon könnyen odaég a paradicsom miatt!
Érdemes a fedő levétele után krumplit szórni a hús mellé – mire a hús megpirul, a krumpli is megpuhul, és átveszi ezt a kellemes fokhagymás-paradicsomos- kakukkfüves aromát.
Ha viszont nem ég oda, nagyon finom, pikáns húst kaptok.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr352086154
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.