Amikor fasírozott féleséget készítek, vagy a húsnak kell elegendően zsírosnak lennie, vagy bele kell a süléshez s így a jó ízhez szükséges zsiradékot vinnem.
Tagline
2010.06.18. 11:09
Rozmaringos fasírozott
Címkék: főétel rozmaring fasírt #összes
Ráadásul az is fontos, hogyha elég zsíros a fasírtmassza, akkor nem kell külön zsiradék a sütéshez – elég, ami benne van, ahogy a palacsintatésztába is belekeverem az olajat, és csak az első palacsintához olajozom meg a palacsintasütőt.
Szeretem a fűszeres olajokat, erről már többször is szóltam – és el is kell őket használnom, mielőtt a bennük lévő fűszerágak bomlásnak nem indulnak. (Tudnak ilyet csinálni… azóta nem sajnálom időben felhasználni a fűszeres olajokat, addig biza spóroltam velük.)
Nos, ezt a kettőt hozom össze a fűszerolajos fasírozottakban!
A darált húst a sóval és borson, néminemű fokhagymán kívül a fűszeres olajjal és az aprózott fűszerágacskákkal keverem össze – formázom nedves kézzel, rárakom a sütőlemezre, megsütöm és ilyen szép lesz.
No persze az nem látszik a képen, de nagyon finom lesz, ízes az illatos rozmaringdarabkáktól, ha éreznétek a képről az illatát, fel is vennétek onnan- olyan finom.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr962091070
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.