Ez az étel hosszabb húscsíkokból készíthető, látványos – ugye?
Fonott kalácsot reggeliztem, onnan jutott eszembe a hús fonása – a szalonna csak ízes ráadás ebben a próbálkozásban.
A lényeg, hogy mivel fűszerezi, készíti az ember, elvégre az kevés, hogy az étek szép legyen, jónak is kell lennie.
Hozzávaló:
- szűzpecsenye
- bacon szalonna
- sok fokhagyma
Elkészítése:
Érdemes szalonnát adni hozzá: húscsíkonként egy-egy darab baconszalonna pont jó hozzá. Ezzel a sózást is kipipáljuk!
Átforgatom a húst a serpenyőben valami zsiradékon, aztán beleteszem a tepsibe:
- körberakom fokhagymával (néhányat a fonatokba tűzdelek)
- hozzáöntöm az elősütéshez felhasznált olajat,
- és felöntöm vízzel, vagy maradék leveskével.
Lefedve párolom kb. 40 percig, aztán leveszem a fedőt, és hagyom megpirulni.
Kicsit forgatom is a végén, hogy minden oldala piruljon.
Tálalás: a képen petrezselymes krumplival, krumplipürével.