Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.07.05. 14:11 mijemaja

Sült fagylalt

Címkék: fagylalt édesség desszert #összes

Volt egy évfolyamtársam, ő rövidlátó volt, azért ült elől az előadásokon, én későn értem oda, és általában csak elől volt hely. Budapesti srác volt, szemüveges, jólelkű, édesszájú, kicsit tesze-tosza, szülei valahol külmunkában. Lányok, akkoriban nagy kunszt volt, ha külföldön dolgoztak a szülők!! Hozhattak haza banánt vagy narancsot, és nemcsak karácsonykor ehetted, hozhattak olyan csokoládékat, amitől itt ájuldoztunk, (és azóta ezzel van tele a közért, és most már hiába sírjuk vissza a régi igazi magyar csokikat), kaphattál farmert (nekem Jugoszláviából hozta át az egyik arab gyerek az egyetemen életem első farmerét, és hetekig éheztem az áráért) - b). A’szem ez a sztori rosszabb, mint az „Így jártam anyátokkal” történetei, ma már nehéz elhinni, ami akkor természetes volt.

Visszatérve a srácra, nevet nem mondok (elfelejtettem), de mindig volt nála finom svájci (!!) csoki, és volt saját lakása Pesten az Ilosvay Selymes Péter utcában. Ott, ebben az utcában készítette el nekem a sült fagylaltot.
 
  1. Előmelegítette a sütőt.
  2. A tepsi aljára babapiskótákat tett. Rumos kávés tejjel kicsinyég meglocsolta őket.
  3. A tepsi oldalát is körberakta babapiskótával, ez fontos!
  4. A fagylaltgombócokat szépen akkurátusan odatette egy kanállal a babapiskótákra.
  5. Még egy sor piskóta, és arra jött a kőkeményre vert, enyhén cukrozott tojáshab.
  6. Berakta a forró sütőbe, elzárta a gázt, és addig hagyta csak ott a tepsit, ameddig a tojásfehérje meg nem aranybarnásodott.
  7. Kiszedte, tányérra kockázta, és ettük.
  8. Ennyi idő alatt a fagylalt nem olvadt meg, hideg maradt, a tojáshab forró volt, a piskóta puha lett. Finom és szokatlanul különleges! S nem is olyan munkás!
Fagylalt helyett jégkrémmel is lehet készíteni, de az hamarébb olvad.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr552130904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása