Habcsók vaníliakrémmel és erdei gyümölcsmártással
Na jó, ez nem is igazi Pavlova torta. Ez egy pavlovaszösszenet . Leginkább egy habcsók érdekesen tálalva…
Kisebb kerek formákat összekanalazni a kikent sütőpapírra, vagy ha van valakinek extra nyomózsákja (nagyobb lyukú nylontasak), akkor azzal egy 6-8 cm átmérőjű habcsóktortácskát kell összehozni személyenként.
Fontos, itt is legyen a közepe laposabb, mint a széle, mert kell a tölteléknek.
Sütés: mint a pavlova tortákat.
Töltelék: sógornőm és Marka néni krémes krémje: azzal a kiegészítéssel, hogy egy pici feloldott zselatinnal jobb tartást érdemes adni neki.
A kész, kihűlt torták közepén levő mélyedésbe lehet kanalazni, lehet belenyomni valamivel a kész krémet, lehet pluszban alátenni egy evőkanálnyi keményre felvert, netán habfixálóval is rögzített tejszínhabot (akkor a gyermekkori franciakrémes dupla íze jön elő benne – legalábbis az én számban…).
Erdei gyümölcs mártást készítek: a fagyasztott erdei gyümölcsöket kicsit kiolvasztom, aztán összerottyantom egy kicsit kevés cukorral, és már önthetem is tálaláskor a törpepapvolákra.
- ha sűrűbbre szeretném, belekeverek egy kis keményítőt,
- ha tejszínt teszek hozzá, akkor is más lesz, sűrűbb-tejesebb
- ha fahéjat szórok hozzá azzal pikánsabb
- ha kicsit összeturmixolom, az lehet az alap, és néhány egész szemmel a végén szórom meg a tortát, úgy is szép, finom, és igen könnyű megenni.