Ugye, ha volt az Idának töltött narancsa, akkor Ibolyának is kellett lennie. Nekem nem volt, és albérlőként kosztos voltam, csak jártam enni a finomságokat és dicsértem őket, s ha nagyon tetszett, elkértem a receptjét.
Tagline
2010.07.13. 14:01
Töltött narancs Ibolyától
Címkék: tojás édesség narancs desszert #összes idától
Hozzávalók:
- 6 narancs
- 1/2 kg porcukor
- 6 tojás
- Cukrozott tejszínhab
- 1 dl narancslikőr
Ibolya kétharmadnál vágta el a megmosott narancsokat keresztben, kikaparta a belsejüket és átszűrte a narancslevet, a héjat félretette a tálaláshoz.
A tojásokat felverte, elkeverte a porcukorral, hozzáadta a narancslevet és az egészet sűrű krémmé főzte.
Bocsánat, hogy a prológ közbeszól – ezt már nem így csinálom. Nem tudom, hogy ehettük meg ennyire édesen, talán fiatalok voltunk és még növésben, na meg a bulizás is energiaigényes, de a javaslatom – és érdemes rám hallgatni, ha ezt készítenétek el:
- 6 narancs leve
- 6 ek porcukor
- egy fél tasak vaníliás pudingpor
- narancslikőr az igazi, de ha nincs, vodkával vagy konyakkal lehet helyettesíteni, és nem 1 dl, hanem ½ dl kell bele.
Az így elkészített langyos krémhez adta a narancslikőrt és hozzákeverte a felvert cukrozott tejszínhabot is.
Ezzel a habos krémmel töltötte a narancsok alsó részét, majd a tetejüket visszatette, de kicsit magasabban, hogy kikandikáljon a krém.
Finom volt…
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr772149076
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.