Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.07.13. 14:01 mijemaja

Töltött narancs Ibolyától

Címkék: tojás édesség narancs desszert #összes idától

Ugye, ha volt az Idának töltött narancsa, akkor Ibolyának is kellett lennie. Nekem nem volt, és albérlőként kosztos voltam, csak jártam enni a finomságokat és dicsértem őket, s ha nagyon tetszett, elkértem a receptjét.

Hozzávalók:
-          6 narancs
-          1/2 kg porcukor
-          6 tojás
-          Cukrozott tejszínhab
-          1 dl narancslikőr
 
 Elkészítése:
 
Ibolya kétharmadnál vágta el a megmosott narancsokat keresztben, kikaparta a belsejüket és átszűrte a narancslevet, a héjat félretette a tálaláshoz.
 
A tojásokat felverte, elkeverte a porcukorral, hozzáadta a narancslevet és az egészet sűrű krémmé főzte.
Bocsánat, hogy a prológ közbeszól – ezt már nem így csinálom. Nem tudom, hogy ehettük meg ennyire édesen, talán fiatalok voltunk és még növésben, na meg a bulizás is energiaigényes, de a javaslatom – és érdemes rám hallgatni, ha ezt készítenétek el:
 
      -          6 narancs leve
      -          6 ek porcukor
      -          egy fél tasak vaníliás pudingpor
      -          narancslikőr az igazi, de ha nincs, vodkával vagy  konyakkal lehet helyettesíteni, és nem 1 dl, hanem ½ dl kell bele.
 
Az így elkészített langyos krémhez adta a narancslikőrt és hozzákeverte a felvert cukrozott tejszínhabot is.
Ezzel a habos krémmel töltötte a narancsok alsó részét, majd a tetejüket visszatette, de kicsit magasabban, hogy kikandikáljon a krém.
 
Finom volt…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr932149076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása