Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.08.03. 13:21 mijemaja

Vadmalac gerinc comb vagy tarja aludttejben pácolva és sütve

Címkék: sült vadhús vadmalac aludttej #összes

Amikor nagy ritkán olyan nemes apróság kerül a konyhámba, mint a vadmalac gerincvége, akkor nem szabad túlkomplikálni sem a pácolást, sem a sütést.

Higgyétek el, érdemes csak egyszerűen elkészíteni, és hagyni az aromákat önmagukban érvényesülni.
Ilyen ez a recept is.
 
Hozzávalók:
      -          aludttej
      -          vadmalac hús (szerintem bármilyen része süthető így) 
      -          fokhagyma
      -          kicsi só, kevés olaj
 
Előkészítése:
 
Az aludttejet fokhagymával ízesítem, egy fél fejnyi összenyomott gerezdet belekeverek.
A húst egyben beleteszem, pácolom benne 1-2 napig a hűtőben.
 
Elkészítése:
 
  1. Egy mélyebb tepsibe, jénaiba vagy cserépedénybe teszem a pácból a húst.
  1. Picit besózom, ráöntöm az aludttejes pácot, beszórom fokhagymával, és egy pici olajjal azért meglocsolom, aztán lefedem. 
  1. Az aludttejes edényt beteszem a hideg sütőbe. 
  1. Bekapcsolom és sokáig ámde alacsony tűzön megsütöm.

A vége finom, omlós, ízes hús, és egy ízletes, sűrű mártás. Ki nem találnátok, hogy aludttejből alakult!!

Ha összeturmixolom, akkor szép selymes lesz – a képen a sült fokhagymák benne vannak egészben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr552195651
süti beállítások módosítása