Bodzavirág egyben
Bogas bodzavirágok kellettek hozzá: Édes először beáztatta a vízbe, ne maradjon benne állatka elbújva (!!), aztán lezázta és szárította, hogy jobban tapadjon rá a palacsintatészta.
A sütéshez Édes palacsinta tésztát kevert kicsit sűrűbbre, mint szokta: egy tojáshoz 7-8 ek lisztet és kb. egy dl szódavizet és ½ dl tejet adott, majd hozzákevert pár ek olajat is. (Így kevesebb olaj kellett sütésnél a sütő kenéséhez.)
Jól elkeverte csomómentesre, állni hagyta egy erős fél órányit.
A virágfejeket belemártottuk a palacsintatésztába, kisütöttük a palacsintasütőben
Úgy melegen, megporcukrozva ettük.
Úgy melegen, megporcukrozva ettük.
Bodzavirág kicsi virágonként a palacsintában
Ha a virágfejeket leszedtük, és a sok kis virágocskát (hullott ám belőlük a sárga virágpor!) belekevertük a palacsintatésztába, úgy is lehetett kisütni, abban az volt a jó, hogy a palacsintát:
- porcukorral megszórva, összegöngyölve
- vaníliás cukorral
- fahéjas porcukorral
- lekvárral megkenve is ehettük.