Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.08.13. 12:34 mijemaja

Vörös boros szarvas zsemlegombóccal

Címkék: gombóc vörösbor szarvas zsemlegombóc vadhús #összes

A szarvas nemes vad, a húsa különleges, finom, igazi ünnepi étel. Sokat gondolkodtam, vajon szilveszterkor minek minősülne: előre fut, ezért szerencsés, vagy éppen ezért elfut a szerencsével? Miután nem tudtam eldönteni, ezért maradok a disznóhúsnál szilveszter éjjelén. A…

komment

2010.08.13. 12:30 mijemaja

Ancsi néni krumplis tésztája

Címkék: krumpli hagyma tészta főétel szalonna néni kockatészta #összes érsekújvárról ancsi néni

Ancsi néni Érsekújváron kicsit másként főzött, mint mi odahaza. Nagyon meglepődtem, amikor azt láttam, nála még a krumplis tészta is más: ő fehéren, paprika nélkül készítette, és a krumplit sem törte össze hozzá. Hozzávalók:      …

komment

2010.08.13. 12:25 mijemaja

Ropogós kukorica TACO kagyló avagy crispy corn shells

Címkék: reggeli mexikóból #főétel

Kukoricástésztából előre gyártott, speciális formájú nachos.Jó volna normélis receptet találni hozzá, amíg nincs, addig a boltiból „garázdálkodok” szabadon töltögetve ezzel-azzal. Elméletileg ugyanaz, mintha tortillát töltenék. Tényleg bármi jó, ami a…

Szólj hozzá!

2010.08.13. 12:12 mijemaja

Édes konfitált kacsája vagy libája

Címkék: kacsa zsír főétel édestől #összes azzód

Nem tudtam, hogy Édes „konfitálta a kacsákat”, de Édes sem tudta, nemigen beszélt francia kacsa és libatermelő parasztokkal, akik így tartósították a többlet húsdarabokat. Ellenben nem volt hűtőnk, tehát Édes is úgy tartósított, ahogy édesanyjától tanulta.Nyemecz…

komment

2010.08.13. 12:05 mijemaja

Erdei rablóhús és egyéb saslikok

Címkék: horvát görög hagyma szalonna grúz húsok #összes

Egyszerű saslikGrúz saslikon tanultam, Isten bizony. Ott, a Rica-tó közelében az út mentén árulták, parázson sült, illatos volt, vettem, és ettem a finom, füstölt, ízes báránysaslikot.Akkorkóstoltam meg a kindzát, a koriandert, a tkemáli szószt (a fene gondolta volna, hogy…

1 komment

süti beállítások módosítása