Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.10.12. 14:30 mijemaja

Tilla kecskesajtos céklája tárkonnyal

Címkék: kecskesajt főétel cékla tárkony vegetáriánus #összes tillától

A TV” „Hal a tortáját nemigen nézem, de ezt a részt véletlenül láttam, nem tudom, kiknek főzött Tilla, de meglepődtem azon, hogy az aktuális celebek nem ismerték a tárkonyt, ezt a finom és magyaros fűszernövényt.Így még nem ettem a céklát, hát kipróbáltam. Finom,…

komment

2010.10.12. 14:26 mijemaja

Sült céklamártás

Címkék: köret sós mártás cékla előétel leveszöldség #összes

Ezt a céklás ételt nevezhetem mártásnak is, előételként is tálalhatom, körteként adhatom húsok mellé.A megmosott, lesikált céklákat rárakom egy nagyobb alufóliára. Körberakom citrom és hagymakarikákkal, fokhagymagerezdekkel, zöldségekkel: pl. fehér répával,…

komment

2010.10.12. 14:23 mijemaja

Gombás barnamártásos szarvas

Címkék: vörösbor főétel szarvas vadhús leveszöldség #összes

Barna mártás természetesen nem így az igazi, hanem ha többféle, ha lehet, akkor többek között velős csonttal csinálom, jóféle vegyes húsoscsonttal, és a húst a zöldségpéppel, a paradicsompürével, fűszerekkel, vízzel leöntve a tepsiben berakom a sütőbe, és adok neki 3-6…

komment

2010.10.12. 14:19 mijemaja

Káposztás tészta lasagnásan

Címkék: tej hagyma tészta káposzta főétel szalonna #összes

Szeretjük a káposztás tésztát – és igyekszem a szokott alapkészítési módtól eltérően elkészíteni. Készítem krumplival, (ez igen jó ám!), készítem sajtos majdnem besamellel is. Ez utóbbit hívom „lasagnásnak”- elvégre a pörköltes rakott tésztát ott…

komment

2010.10.12. 14:14 mijemaja

Kacsa készítése simán fokhagymával

Címkék: kacsa fokhagyma főétel édestől aszódról #összes

Tudjátok, olyan ez a fokhagymás kacsamell a kacsáknál, mint Ancsi néni csirkemelle a szalonnával és fokhagymával a csirkemellek készítése között. Sokféleképpen készítem a csirkét, de a vissza-visszatérő íz mindig Ancsi nénié, a mi ünnepi vendégváró csirkemellünk íze.…

komment

süti beállítások módosítása