Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.10.12. 15:01 mijemaja

Tészták elkészítése avagy a tészta főzése alapfokon kezdő leánykáknak

Címkék: tészta alapfok #összes

1.      Felteszek jó sok vizet a nagy fazékban, teszek hozzá némi sót (2-3 literhez 1 ek mennyiséget pl.)   2.     Megvárom, hogy felforrjon a víz. de valóban forrjon, kezdjen el a felszíne bugyborékolni, táncolni, hullámozni, az alsó határ, ha alulról rakétaként…

komment

2010.10.12. 14:58 mijemaja

Szalonnás hagymás krumpli főtt krumpli maradékból

Címkék: krumpli hagyma köret szalonna #összes

Ancsi néni után készített krumplis tészta hozadéka ez a köret.Egyszerű és nagyon finom, salátával mi vacsorázni szoktuk. Hozzávalók:-          maradék főtt krumpli-          szalonna (bacon…

komment

2010.10.12. 14:53 mijemaja

Erősmaja és Édesmaja avagy itthoni paprikakrémek

Címkék: paprika mártás befőzés #összes zöldségtartósítás

Anno Aszódon ételízesítésre a kerti termények szolgáltak, no meg az Édes készítette zöldségkeverékek, mígnem aztán Édesnél jött, és tarolt a Vegeta. Később kérdeztem is tőle, miért nem főz nélküle, azt felelte: azt már el sem tudja képzelni. - De hát régen is főztetek…

komment

2010.10.12. 14:51 mijemaja

Rántott karfiol

Címkék: főétel karfiol előétel rántott #összes

Egyszerű, finom – épp csak a prézlis olajban sütés miatt ritkán készítem nektek. (Tudjátok, megesszük az egészségtelen sült olajat is vele - persze attól még én is szeretem…)Hozzávalók:     …

komment

2010.10.12. 14:47 mijemaja

Csevapcsicsa egy finom horvát kolbászka

Címkék: paprika sült darálthús húsok #összes kápia horvátországból balkáni konyha

Akár a tengerparton, akár a fjordos öblök mentén, az országút mentén, fenn a hegyekben megállunk pár faltra, Horvátországban ott vár a finom csevapcsicsa a betérő vendégekre. A román „mics” vagyis a mitetei balkáni rokona, és nagyon szeretjük.   Elkészítése: Akkor…

komment

süti beállítások módosítása