Kell hozzá valamilyen leves, ha más nem, akkor zöldséges alaplé, pl. egy fej vereshagyma és csicsedli maradék zöldségek egybefőzésével készült leveske.
Kell sűrítés, én legegyszerűbben krumplival sűrítem.
Fontos! Sűríthetném tojás + tejszínnel, lisztes vagy joghurtos habarással, esetleg a cukkinit egy lisztes-fokhagymás vajas rántásra teszem rá, azzal forgatom át.
A legegyszerűbb krumplinál maradva, az alaplevesben felteszek főni pár szem felkockázott krumplit.
Ha a krumpli már puha, akkor keverem hozzá a cukkinit.
Kell 2-3 közepes (vagy egy nagyobb) cukkini: meghámozom, megreszelem, besózom, kinyomom, és mehet levesbe.
Elágazások levesekhez:
1.) Ha egy lábaska aljára ütök egy tojássárgát, hozzáöntök ½ dl tejszínt, akkor erre jöhet lassan, kevergetés mellett a cukkini levesturmix, és összeforralom, és így nagyon finom krémlevest kapok!!
3.) simán beleteszek ½-
4.) Sajttal krémesítem:
- Egy kevéske (1 ek) reszelt füstölt sajttal,
- vagy 1-2 tk krémsajttal (tejszínes, mackó, mascarpone, ilyesmivel).
Ekkor a sajtot hozzákeverem a leveshez, és úgy forralom össze. Vigyázzatok! Nagyon erős lehet a sajtíz, teljesen elnyomhatja a cukkinit!
Ugyanez a tejszínre is igaz!
- petrezselyemzöld,
- kakukkfű,
- borsikafű
- bazsalikomlevél,
- kaporzöld,
- citromlevél.