Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.21. 23:21 mijemaja

Cukkini krémleves

Címkék: leves krumpli cukkini #összes zöldség krémleves

Kell hozzá valamilyen leves, ha más nem, akkor zöldséges alaplé, pl. egy fej vereshagyma és csicsedli maradék zöldségek egybefőzésével készült leveske.

 

Kell sűrítés, én legegyszerűbben krumplival sűrítem.

Fontos! Sűríthetném tojás + tejszínnel, lisztes vagy joghurtos habarással, esetleg a cukkinit egy lisztes-fokhagymás vajas rántásra teszem rá, azzal forgatom át.

Higgyétek el nekem, mindegyik sűrítés egy új, másik levest eredményez!!

A legegyszerűbb krumplinál maradva, az alaplevesben felteszek főni pár szem felkockázott krumplit.

Ha a krumpli már puha, akkor keverem hozzá a cukkinit. 

 

Kell 2-3 közepes (vagy egy nagyobb) cukkini: meghámozom, megreszelem, besózom, kinyomom, és mehet levesbe.

 

Összeforralom, fűszerezem, és lehűtve összeturmixolom.

 

Elágazások levesekhez:

 

1.) Ha egy lábaska aljára ütök egy tojássárgát, hozzáöntök ½ dl tejszínt, akkor erre jöhet lassan, kevergetés mellett a cukkini levesturmix, és összeforralom, és így nagyon finom krémlevest kapok!!

 

2.) Szeretem cukkini levesnek: egy kevés cukkinit meghámozva összekockázom, és pár percre beleforralom a levesbe.

 

3.) simán beleteszek ½-1 dl tejet vagy egy ¼-1/2  doboz natúr, élőflórás joghurtot, és összeforralom

 

 

4.) Sajttal krémesítem:

-          Egy kevéske (1 ek) reszelt füstölt sajttal,

-          vagy 1-2 tk krémsajttal (tejszínes, mackó, mascarpone, ilyesmivel).

Ekkor a sajtot hozzákeverem a leveshez, és úgy forralom össze. Vigyázzatok! Nagyon erős lehet a sajtíz, teljesen elnyomhatja a cukkinit!

Ugyanez a tejszínre is igaz!

 

Végül akárhogyan is készítem, kell a leveshez egy kis zöldfűszer (legalább egyféle, de lehet keverni is) :

-          petrezselyemzöld,

-          kakukkfű,

-          borsikafű

-          bazsalikomlevél,

-          kaporzöld,

-          citromlevél.

 

 Tálalás: citromlével, citromsóval, hogy kicsit savanykás legyen!!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr634465700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása