Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.22. 21:11 mijemaja

Paradicsomleves zellerrel sütőben sütve

Címkék: leves paprika zeller paradicsomlé leveszöldség zöldséglevesek

 

Nagyon könnyű, ha a sütés miatt nem is a leggyorsabb leves, viszont melegen is, hidegen is finom, és igazán, szinte semmi munka nincs vele, ráadásul a sütőben nem kozmálhat le a leves akkor sem, ha ott felejtem...

 

Hozzávalók:

-          Egy szép nagy fej zeller,

-          a zeller zöldje

-          4 főre egy liternyi paradicsomlé

-          Egy fej vereshagyma

-          Egy zöld húsos (nem baj, ha csípős) paprika (ha nem csípős, akkor egy kis csípős paprikakrém is kerülhet bele), némi maradék paprikacsuma

-          Fűszerek: só, fehér bors, pici őrölt kömény, szerecsendió, szárított oregánó és akármennyi zellerzöld.

 

Elkészítése:

 

1. Egy tűzálló edénybe teszem a paradicsomlevet, 1-2 dl vizet is hozzáadva, párolgási veszteségként.

Beleteszek egy megpucolt vereshagymát egészben, a kicsit bevágott paprikát, a maradék csumákat is, a zellert összekockázva és a zeller zöldjének kb. a felét. (A többit majd frissen belevágva szórom a leves tetejére!)

Fűszerezem: ízlés szerint sóval, 1 kk őrölt fehér borssal, 1 lapos kk őrölt szerecsendióval, pici őrölt köménnyel, egy tk oregánóval.

 

2. Az edényt lefedve beteszem a sütőbe, 160oC-on szép lassan sütöm kb. egy órát.

Ha akarok bele valami tésztafélét, akkor kb. fél óra múlva kiveszem, és beleszórok 1-2 marék rizst, aztán visszateszem tovább párolódni a sütőbe.

 

3. Kivéve a paprikát, hagymát, paprikacsumát kiveszem, és melegen is tálalhatom, vagy kihűlve, hűtőhidegen.

 

Ha nem főztem bele rizst, akkor mindenféle apróságot kínálhatok mellé:

-          a legegyszerűbb a fokhagymás pirítóskocka (fokhagymás-olívaolajos, netán fokhagymás –olívaolajos - oregánós, petrezselyemzöldes, snidlinges) pirítóskocka,

-          aprózott snidling

-          reszelt füstölt sajt

-          borsóka tészta, stb.

Zöldséges paradicsom krémleves sütve

 

Ha a fentieken túl teszek a levesbe egy kis fehér répát, uborkát, akár cukkinit is, és a végén hagymástól, paprikástól (csuma nélkül) összeturmixolom az egészet, akkor egy nagyon finom zöldséges paradicsom krémlevest kapok.

Persze ekkor semmi rizs nem kerül bele!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr154467203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása