Sárga és piros paradicsomot vágtam össze. Nagyon szeretem a kétféle paradicsomot együtt, egyszerűen csak mert szépek. Így a saláta szép színes lesz! Az ízük persze szinte ugyanaz...
Tagline
2010.08.03. 12:26
Paradicsomsaláta újhagymával és snidlinggel
Címkék: saláta zöldség paradicsom újhagyma #összes
komment
2010.07.13. 14:37
Zöld tészta zöld mártásokkal: pesztóval, és rucolamártással
Címkék: túró tejszín tészta főétel #összes
Pesto: bazsalikom, olíva olaj, fenyőmag és reszelt parmezán van benne, némi fűszer, citromlé társaságában.
Szólj hozzá!
2010.07.13. 14:34
Villány vörösboros pincepörkölt
Címkék: pörkölt marhahús főétel húsok #összes villányból ibitól disznócsülök
No, ez legalább tényleg villányi, mármint a hozzá használt vörösbor okán, de egyébként ettem Veszprémben, Egerben stb. pincepörköltet, és villányi pincepörköltet készítek itt Pesten is.
Szólj hozzá!
2010.07.13. 14:32
Kacsatöpörtyű és kacsazsír
Címkék: reggeli kacsazsír #összes kacsaháj
Ez a kacsaháj. Ez a kacsazsír és a kacsatöpörtyű. Itt a kacsatöpörtyűs zsír
Egyenes, görbe, fakerék,
Ó mi szép, ó mi szép
Ez a háromlábú szék…”
FONTOS! Akkor pirul meg szépen a tepertő, ha kevés zsír van alatta!
2 komment
2010.07.13. 14:30
Csirkemell vizitormával és medvehagymával
Címkék: fokhagyma főétel csirkehús #összes
Hozzávalók:
- A pácolajat lábasba öntöttem, az olíván átforgattam, jól átpirítottam a húst fehéredésig.
- Kevés víz hozzáadása után puhára pároltam lassan, alacsony tűznél.
- Amikor puha volt, megszórtam liszttel.
- Elkevertem a lisztet gyorsan (nehogy csomós legyen), majd felöntöttem tejszínnel.
- Rögtön utána belekevertem az aprózott medvehagymát. Nem variáltam más fűszerrel, hogy az alap fűszerek érvényesüljenek. (Jó döntés!)