Ez éppen eperkrémleves szederdarabokkal.
Az epret egy banánnal összevágom.
Narancsból két-háromnak kifacsarom a levét. (A banán miatt kell több lé a megfelelő sűrűséghez.)
Díszítem eperdarabkákkal, hozzákeverek több szem szedret is – ettől „erdei krémleves” hangulata lesz.
Kevés ennél ízesebb finomság van!
Leheletnyi citromlé, vagy belereszelt citromhéj igen pikánssá teszi az ízét, javaslom kipróbálni, lányok!
Ízesíteni bármivel lehet,
- Egyben hagyott eperszemekkel
- pl. apróra vágott mentalevélkékkel,
- bazsalikom – különösen az édeskésebb görög bazsalikom levélkékkel
- almadarabkákkal,
- csoki – főleg fehér csoki!- forgáccsal…
Miután az eper a szezonján kívül ritkább jószág, csalni szoktam: almakompótot készítek kevés vízzel, és azt szoktam összeturmixolni az eperrel – kiadósabb, rostosabb, olcsóbb, és csak odafigyelve lehet kiszúrni, szóval nem muszáj kiszúrni, hogy más is van benne…
És persze az eperleves tejszínhabbal…. úúúúú
Citromos tejszínhab galuska:
Felverem a tejszínhabot keményre egy kevés cukorral és reszelt citromhéjjel ízesítem, elkeverem egy kis feloldott és langyosra hűtott zselatinnal, abból is lehet galuskákat szaggatni a gyümölcslevesek tetejére…
Eper-alma krémleves banánkarikákkal
A banánkarika lehet
- sima,
- de lehet vajban átpirítani, mézzel megpergelni is…
Eper és ribizli krémleves
Édes eper és olcsóbb, savanykás ribizli van ebben a levesben „összeházasítva”. Sok egész ribizli a „levesbetét” benne.
Eper és sült alma krémleves gyömbérrel
- maradék héjában sült, gyömbérrel töltött almát eperrel összeturmixolok
- mentalevélkével tálalok.
Finom, sűrű, különleges aromájú. Az a kevés gyömbér szinte azonosíthatatlan benne – de eteti magát.