Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.25. 12:42 mijemaja

Alma pongyolában

Címkék: alma édesség desszert #összes

Ha hiszitek, ha nem – ilyet még gyerekkorunkban mi is készítettünk Csobánkával – láthatjátok, nem olyan nehéz. Kicsit babra, meg sokat kell mosogatni, de a friss puha palacsintatésztás alma, megszórva fahéjas porcukorral már tiniként is kárpótolt a munkáért. Azért kellett nekünk készíteni, mert Édes nem volt hajlandó csinálni, pont azért, mert nem tudott annyit sütni, hogy maradjon a tányéron. Ott csivegtünk körülötte, és ahogy megsült, már el is kaptuk.

 
Előkészítése:
-          Az almák magházát kivájom, majd centis darabokra felszeletelem őket. Citromos vízbe áztatom sütésig, ne barnuljanak meg.
-          Palacsintatésztát készítek, kicsit sűrűbbre a szokásosnál.
 
Elkészítése:
  1. Felteszem a serpenyőben az olajat melegedni.
  2. A citromos vízből kivett almaszeletet megtörlöm, lisztbe forgatom, majd a palacsintatésztába/ sörtésztába mártom egy villa segedelmével.
  3. A forró zsiradékba teszem egyből, aztán kapkodhatok: mártogatom az almakarikákat, teszem a zsírba, ott forgatom (óvatosan, le ne essen a bundája, ki ne lukadjon, stb.), szalvétára szedem (hogy zsírtalanítsam), és így tovább.
 
Tálaláskor: A fahéjas porcukor mellé adok még valami kis folyósat, pl. rumos lekvárt, borsodót, még egy kis puding is feldobja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr602109189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása