Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.21. 14:01 mijemaja

Tél végi csicsókás zöldségtál

Címkék: köret főétel csicsóka #összes

Csicsóka édes de egészséges gumó, szerintem az egyik legjobb fogyasztási módja a párolás-pirítás. Muszáj többször is elmondanom: cukorbetegek és lisztérzékenyek is ehetik, a vastagbél flóráját szelektíven támogatja, szóval egy kincses gumó, jó lenne minél jobban…

Szólj hozzá!

2010.06.21. 13:58 mijemaja

Raznjici – a szerb saslik

Címkék: sült marhahús főétel disznóhús csirkehús húsok #összes szerbiából balkáni konyha

Disznóhúsból (szűzpecsenyéből!!) vagy marhahúsból, esetleg a kettő kombinációjából, régebben kifejezetten bárányból készített nyársról van szó, amit pácolás után grillen illik megsütni. Fűszerezése: só (a pácon kívül), van olyan vidék, ahol piros paprikát is…

Szólj hozzá!

2010.06.21. 13:54 mijemaja

Grúz cékla saláta az ún. cékla pkhali

Címkék: mártás cékla előétel savanyúság #összes grúziából

A grúz pkhali tulajdonképpen egy fűszeres, diós savanyú zöldségkrém.Kell hozzá:-      Aprózott (miszlikbe vágott, megdarált, összeturmixolt) zöldség, jelen esetben a cékla (mondjuk fél kilónyi)-      Mozsárban összetört dió (egy…

Szólj hozzá!

2010.06.21. 13:51 mijemaja

Szarvas paradicsomos mártásban

Címkék: paradicsom főétel szarvas vadhús leveszöldség #összes

Ez az egyik legfinomabb, legegyszerűbb szarvashús.Ráadásul utána többféleképpen „bolondíthatom”:-          átforgatok olajon jó sok összenyomott fokhagymát, ezzel ízesítem-         …

1 komment

2010.06.21. 13:48 mijemaja

Káposztás tészta megsütve

Címkék: tészta káposzta főétel bacon #összes érsekújvárról

Káposztás tészta simán sütve Az elkészült maradék káposztás tésztát azért sütöm néha át csak úgy, magában, mert:-          nagyon szeretjük a pirult ízt,-          és a tészta is új…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása