Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...
Őszinte leszek: ezt a salátát a kínai pirított tészta ihlette, valamint a maradék gomba és maradék kel felhasználásának ésszerűsége - aztán rájöttünk, milyen jó így vegavacsinak.Kell hozzá:- kínai kelből…
Apátok meséli, Töttösön rendszeresen sütötték nagyapátokkal a kukoricát: a sparhelten éppúgy, mint a traktortárcsákból készített kerti grillezéseken. A horvát tengerparton is mindenfelé találkozni az esti sétákon a sült kukorica árusokkal: az illatuk bennünket is gyakran…
Judithkával egyeztettem, egyformán emlékszünk erre a régi tót ételre. Szegény ember elesége volt ez: csak liszt és krumpli kellett hozzá, a tojás – ha volt- jól jött bele, de nem volt lényeges. A hagyma csak ízesítésnek kellett hozzá. Az északibb tót vidéken gancának…
Zöldborsó, átsütött sonka, aprózott snidling és egy maréknyi nyokki = egy finom tányér eleség. A félkilónyi krumplit sós vízben héjában megfőzöm, és krumplinyomóval összetöröm. (Fontos, hogy ne legyen darabos! Különben…
Jóska sógor pörköltalapon készítette a savanyú káposztát a sztapacskához:
- készített szalonnazsíron egy hagymás pörköltalapot,
- beledobta a kinyomkodott, összevágott savanyú káposztát, sózta, borsozta,
- …