Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...
Nem emlékeztem már, miért nem készítek kókuszgolyót, amíg újra bele nem fogtam: mert ha nem figyelek oda, rengeteg lesz belőle, és a fülünkön is az gurul ki…Pedig egyszerű ám, finom, és még mázlim is volt Tinka a vendégeiddel, ha ők nem szállnak be a kókuszgolyó…
Ez a tavasz egyik alapvető étele volt minálunk Aszódon, igen egyszerű oka volt, mert amikor a kertben a salátafejek kezdtek testesedni, Édes nekiállt salátát készíteni belőlük, s a tavasz vége felé heti gyakorisággal ettük a tojásos nokedlit fejes salátával…Hozzáteszem,…
Ettétek már éppen eleget Ancsi néni fehér és zöldhagymás krumplistésztáját Érsekújvárról, mikor felfedeztem, zöldségesebben még jobban szeretitek. Hát így jött bele a zöldhüvelyű zöldbab, – a zöldbabos krumplistésztához hasonlóan, csak azt egybefőzzük, ezt…
„Csak semmi földit, ami itt megingat,/ csak szirmot, mely gyönyörbe ringat” – olvastam anno, hát itt az omlettek nyelvezetére átfordítva a költészetet, szóval csasztuskásan azt mondhatnám, hogy „csak semmi extrát, ami itt túlozhat, csak tojást és…