Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.09.30. 15:01 mijemaja

Flachner Sándor sonkás tésztája

Címkék: sonka tészta tejföl főétel #összes

Albérletben éltünk apátokkal, ti még csak pajkos gondolatok voltatok, amikor már gyűjteni próbáltunk leendő lakásunkra, - ahová természetesen szeretettel vártunk titeket, és el is hozott a gólya, -szóval akkortájt komoly logisztikát igényelt a megélhetésünk és a spórolás egymás mellett.

Mivel spórolhatunk a legkönnyebben? A hasunkon. Mi a legolcsóbb és laktató, tápláló étel? A tészta.
Elkezdtem hát kísérletezni, milyen tésztákat tud megenni apátok. Panaszoltam a főnökömnek, ő javasolta, hogy készítsek így sonkásat – és bejött apátoknál, azóta is készítem, s ti is szívesen eszitek.
 
Hozzávalók: bármilyen tészta, sonkaféle (gépsonka, selyemsonka, baconszalonnával is készítem…), tejföl.
 
Elkészítése:
 
- a tészta főzését indítom először:
   felteszem a bő, sós vizet forrni, és ha felforrt, beleszórom a
   tésztát, s a sonka pirítása közben néha-néha átkeverem
 
- zsiradékon átpirítom a sonkát.
 
- rádobok pár ek tejfölt, átforgatom a sonkával
- leszűröm a roppanós tésztát, és azonnal elkeverem a sonkás
 tejföllel
 
- reszelt sajtot szórok rá, és azzal együtt is átforgatom azon melegében (kicsit olvadjon meg a sajt, a tejfölös gancában ölelje körbe a tésztadarabokat
 
Tálalom, és frissen még sajtot reszelek rá, had legyen még finomabb.
 
Maradék húsból is hasonlóan készítek tésztát: sajttal, tejföllel!!
- legfeljebb pörkölt esetén a tejfölös szafttal keverem össze a tésztát!
 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr402334740
süti beállítások módosítása