A csirke
beszerzése jellemzően a piacról történt, ahonnan élve, összekötözötten hazacipeltük a kb egy kilós szárnyast, aztán jött a hajtóvadászat a csirkevadász után. Szegény szomszéd néni volt a leggyakoribb „gyilkosunk”, vele afféle barter is megköttetett: elvágta a csirke nyakát, jól kivéreztette, és övé lett a csirke vére a fejével együtt, mi vihettük haza pucolni, készíteni a csirkét.
Tagline
2010.09.30. 14:42
Édes rántott csirkéje maradék csirkelevessel
Címkék: rántott csirkehús leveszöldség édestől aszódról #összes
komment
2010.09.24. 10:33
Szarvasgombás olaj
Címkék: szarvasgomba olivaolaj olajok #összes
Van egy
gombász néni a piacon. Ő árult szarvasgombát. Én néztem a gombát, vágyódással vegyes érdeklődéssel, és a néni alkalmazott pszichológusként lecsapott rám. Ám a „Na de mennyibe kerül?” kérdésre nem mondhatta azt, amit a porszívóügynökök a 400ezres gépre: „ne kérdezze az árát, amíg nem látta, hogyan működik”, színt vallott: 150eFt kilója. Jó, tudtam, hogy drága, sőt, a Nagycsarnokban egy roma néni (ha van női vajda, akkor egy vajdáné) 200-250eFtért is árulja kilóját. Tőle tudom, hogy nem egyféle szarvasgomba van, no meg számít a méret is, az alak is, és hogy szarvasgombát a Nagycsarnokban a külföldiek veszik félkilóra, mert a nyugati árakhoz képest szinte ingyen adják.
komment
2010.09.24. 10:30
Salanova saláta radichiosalátával és cikóriával paradicsomos öntettel
Címkék: saláta paradicsom cikória #összes salanova radichio
komment
2010.09.24. 10:24
Zöldborsó főzelékek fehéren és pirosan, kaporral és petrezselyemzölddel
Címkék: köret főzelék főétel zöldborsó #összes
Zöldborsó főzelék, ahogyan a legjobb: fehéren és friss petrezselyemzölddel Zöldborsófőzelék pirosan
.jpg)
- 1. A zöldbabot beszórom a lábasba, felöntöm vízzel, (épp csak a borsó szintje alá valamivel), adok hozzá egy kevés sót, vegamixet, mellé teszek egy hagymát és párolom.
- 2. Hamar puhul, forralástól kb. 10 perc múlva behabarom 1 dl tej és 1 ek liszt keverékével, felöntöm vizes tejjel, hogy ellepje jól a borsót. Összeforralom pár percre, beleszórom a petrezselyemzöldet.
- 3. A végén keverem hozzá az élőflórás joghurtot.
Zöldborsó főzelék kaporral készítve és natúr felsállal tálalva
- Elkészítése pirítással:
- A friss borsót kevés olajon átforgatom, párolom, (ha kell, ici-pici vizet hozzáadva), aztán megszórom a liszttel.
- Felöntöm tejes vízzel, összeforralom 10 percnyit és kész is.Ekkor jöhet a joghurt és a petrezselyemzöld.
komment
2010.09.24. 10:21
Zöld simogatás avagy semmi más mint zöld tea mentával esetleg és vagy citromfűvel
Címkék: ital tea menta gyógynövény citromfű gyógytea zöldtea #összes
Ugye, Érzitek, milyen szép a csészében ez a tea? Nektek is ízlett? Semmi extra: