Erdélyben szedtem áfonyát a havasokban, élveztem, futkostam, kerestem, ettem kétpofára, aztán azt mondta az egyik hegymászó srác mellettem: kéne egy botot szerezni nekem, hogy mielőtt lehajolok az áfonyához, azzal bolygassam meg kicsit. Miért?- értetlenkedtem. Hát, a kígyók miatt – mondta, és nem somolygott, tényleg vannak kígyók… Az áfonya viszont fantasztikus ott szedte kint az erdőn, a bolti áfonya nem egészen olyan, de magamnak mégse tudnék eleget termelni. Az áfonyalevél finom teának – ugye már mondtam?
Tagline
2010.07.06. 13:16
Áfonyaleves almakompóttal
Címkék: alma leves áfonya #összes
komment
2010.07.05. 15:35
Egyszerű és békebeli rántott húsok
Címkék: főétel karaj csirkemell rántott #összes
Békebeli rántott hús borjúcombból
Szólj hozzá!
2010.07.05. 15:32
Grúz korianderszósz
Címkék: mártás koriander #összes grúziából dióolaj
Én
nagyon megszerettem anno Grúziában a koriandert, (kindzát), különösen ezt a zöld mártást belőle. Én már arra is büszke voltam, hogy odahaza aprított zöldet (lestyánt, zellert, petrezselyemzöldet) kínálunk a leves mellé, itt meg azt láttam, hogy egész tálakkal kerül az asztalra mindenféle zöld, lehetett belekeverni, rágcsálni, aromásítani az ételeket.
komment
2010.07.05. 15:30
Zöld tészta sajtokkal
Címkék: sajt tészta főétel #összes
Zöld a tészta, ha a tésztakészítés során belekevernek valami finom ehető zöldet:
Szólj hozzá!
2010.07.05. 15:26
Darált húsos marhapörkölt
Címkék: pörkölt marhahús főétel darálthús húsok #összes
Ha van jó hentesetek, akiben bíztok (mint a nőgyógyászban, a kozmetikusban, a fodrászban, szóval ez bizalmi kapcsolat egy háziasszony és a hentes között), akkor megkérhetitek, hogy darálja meg a marhahúst, akár többfélét is egybe: Ilyen Zoli, a hentesek gyöngye.