Nagyon szeretem a rósejblit, - amit ugye olajban kell sütni, és amiről már sokszor mondtam nektek, hogy elég egészségtelennek tűnik az égett olaj miatt.
Tagline
2010.06.25. 12:53
Sült krumpli köretek avagy a finom és egészségtelen rósejbli
Címkék: krumpli köret #összes
Szólj hozzá!
2010.06.25. 12:51
Fekete bab saláta zöldséges majonézes
Címkék: reggeli saláta majonéz bab előétel #összes kubából
A kubai emberek a fekete babot szeretik.
Szólj hozzá!
2010.06.25. 12:50
Pisztráng szalonnával
Címkék: halak pisztráng citrom főétel szalonna #összes
A legegyszerűbb a halkészítés, és az egyik legfinomabb így a hal. Csak szalonna, vagy azon felül néha egy-két-sok gerezd fokhagyma és itt-ott citromkarika.
Szólj hozzá!
2010.06.25. 12:45
Albán gyümölcssaláta
Címkék: alma desszert sárgadinnye előétel #összes
Mitől albán? Ottani
gyümölcsökből lett összeállítva:
Szólj hozzá!
2010.06.25. 12:42
Alma pongyolában
Címkék: alma édesség desszert #összes
Ha
hiszitek, ha nem – ilyet még gyerekkorunkban mi is készítettünk Csobánkával – láthatjátok, nem olyan nehéz. Kicsit babra, meg sokat kell mosogatni, de a friss puha palacsintatésztás alma, megszórva fahéjas porcukorral már tiniként is kárpótolt a munkáért. Azért kellett nekünk készíteni, mert Édes nem volt hajlandó csinálni, pont azért, mert nem tudott annyit sütni, hogy maradjon a tányéron. Ott csivegtünk körülötte, és ahogy megsült, már el is kaptuk.
- Felteszem a serpenyőben az olajat melegedni.
- A citromos vízből kivett almaszeletet megtörlöm, lisztbe forgatom, majd a palacsintatésztába/ sörtésztába mártom egy villa segedelmével.
- A forró zsiradékba teszem egyből, aztán kapkodhatok: mártogatom az almakarikákat, teszem a zsírba, ott forgatom (óvatosan, le ne essen a bundája, ki ne lukadjon, stb.), szalvétára szedem (hogy zsírtalanítsam), és így tovább.