Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.26. 14:03 mijemaja

Eper krémleves tejszínes cukorsziruppal

Címkék: leves tejszín eper gyümölcsleves előétel #összes

A félkilónyi- kilónyi jól megmosott (!!!) epret cukrozom, s egy kis levet ereszt.

 
A levét és ½ -1 dl tejszínt 2-3 ek cukorral összeforrantom (csak épp hogy – nehogy összeugorjék!  Mondjuk, forrpontig hevítem, mert nem szeretek nyers tejszínt sem enni sem turmixolni).
 
Beleszórom a félbevágott, erős fél kilónyi epret és az egészet összeturmixolom.
Pár szemet félreteszek díszítéshez!
 
 
Lehűtve, eperszeletekkel díszítve tálalom. (Menta, tejszínhab, vaníliás fagyi, sorbetféle, jégkrém stb. is illik hozzá, ez nem kérdés…)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr994547549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása